ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Με την υπ' αριθ. 25.552/2010 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, κρίθηκε σχετικά με τη φύση των ιστολογίων ότι δεν εφαρμόζεται η νομοθεσία περί τύπου (ν. 1178/1981) στα ιστολόγια, για τον διαχειριστή και κάτοχο του ιστολογίου, δεν βρίσκει δηλ. αναλογική εφαρμογή η νομοθεσία αυτή και τούτο, διότι ο σκοπός των ιστολογίων δεν είναι η διάδοση πληροφοριών με σκοπό τη μαζική ενημέρωση, αλλά η ανταλλαγή απόψεων, ιδεών, σκέψεων και αναλύσεων, μέσω ενός μηχανισμού δυναμικής επικοινωνίας.
Το blog μας, δεν ελέγχει την διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας πολιτικών δεδομένων των υπηρεσιών άλλων ιστότοπων και σελίδων στις οποίες παραπέμπει μέσω διαφημιστικών banners ή συνδέσμων. Για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη / χρήση τους, οφείλετε να απευθύνεστε απευθείας στους αντίστοιχους ιστότοπους και σελίδες, οι οποίοι φέρουν αποκλειστική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους.
Όλες οι δημοσιεύσεις σε αυτήν την ιστοσελίδα εκφράζουν τις απόψεις και τη γνώμη των συντακτών τους και όχι του διαχειριστή ή συντονιστή (εκτός των δημοσιεύσεων των ιδίων) και ως εκ τούτου δεν φέρουν καμία ευθύνη για αυτές.
Όλες οι εικόνες και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο blog, ανήκουν στον δικαιούχο των δικαιωμάτων τους και απλά αναρτώνται προς ενημέρωση των αναγνωστών. 
Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
To παρόν αποτελεί την ακολουθούμενη από μέρους μας πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων, η οποία συντάσσεται με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ο Νόμος 2121/1993εναρμόνισε το ελληνικό δίκαιο στην Οδηγία 250/91 από 14.05.1991 για τη νομική προστασία των προγραμμάτων των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Στο περιβάλλον του διαδικτύου προστατεύονται ως προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών οι λεγόμενοι browser, search engines, e-mail software και τα ειδικά προγράμματα για την ενεργοποίηση των διασυνδέσεων links.
Η προστασία παρέχεται σε κάθε μορφή έκφρασης ενός προγράμματος. Ο νόμος κατά το πρότυπο της Οδηγίας 91/250 αποφεύγει να δώσει ορισμό για να κρατήσει την έννοια του προγράμματος ηλεκτρονικού υπολογιστή και γενικότερα την έννοια του λογισμικού (software) ανοιχτή στην τεχνολογική εξέλιξη.
Σύμφωνα με το άρθρο 42 του Ν.2121/93 επιτρέπεται χωρίς την άδεια του δημιουργού και χωρίς πληρωμή αμοιβής, η αναπαραγωγή, η μετάφραση, η προσαρμογή, η διασκευή, ή οποιαδήποτε άλλη μετατροπή ενός προγράμματος ηλεκτρονικού υπολογιστή , όταν οι πράξεις αυτές είναι αναγκαίες για την κατά πορισμό χρησιμοποίηση του προγράμματος ,συμπεριλαμβανομένης και της διόρθωσης σφαλμάτων ,από το πρόσωπο που το απέκτησε νομίμως.
Άλλωστε επιτρέπεται χωρίς την άδεια του δημιουργού:α) η αναπαραγωγή και η διάδοση στο κοινό , για λόγους περιγραφής επίκαιρων γεγονότων με μέσα μαζικής επικοινωνίας έργων που βλέπονται ή ακούγονται κατά την διάρκεια ενός τέτοιου γεγονότοςβ) η αναπαραγωγή και η διάδοση στο κοινό με μέσα μαζικής επικοινωνίας προς το σκοπό της ενημέρωσης επί επίκαιρων γεγονότων , προσφωνήσεων , κηρυγμάτων δικανικών αγορεύσεων ή άλλων έργων παρόμοιας φύσης , καθώς και περιλήψεων ή αποσπασμάτων από διαλέξεις εφ’ όσον τα έργα αυτά παρουσιάζονται δημοσίως.
Η αναπαραγωγή και η διάδοση στο κοινό πρέπει όταν αυτό είναι δυνατό , να συνοδεύονται από την ένδειξη της πηγής και το ονόματος του δημιουργού.
Συνεπώς, κάθε περιεχόμενο, εικόνες φόντου (wallpaper), παιχνίδια, μουσική, ηχητικό υλικό, video (βίντεο), οπτικό-ακουστικό υλικό, γραπτό κείμενο (text), γραφικά, μηνύματα, ειδησεογραφικά ή ενημερωτικά δελτία σε ηλεκτρονική ή άλλη μορφή, έργα τέχνης ή δημιουργήματα (artwork), εικονογραφήσεις, απεικονίσεις, εικόνες, σχέδια, φωτογραφίες, απεικονίσεις κινουμένου σχεδίου (animations), δεδομένα, πληροφορίες, βάσεις δεδομένων, άλλες πληροφορίες που ενδέχεται να σας παρουσιαστεί, ή που μπορεί να είναι προσβάσιμο και/ή διαθέσιμο από μένα, ή να παρέχεται από μένα για δική σας χρήση είναι νόμιμη σύμφωνα με τα ανωτέρω.
Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More